ʻaoʻao_banner

Huahana

Ka mālama ʻana i nā keiki i ka maloʻo a me ka nani: ʻo ke alakaʻi hope loa i nā ʻaʻahu ua a me nā Wellies

 

Ma keʻano he mau mākua, uaʻike mākou a pau he hikiʻole i nā keiki ke loaʻa ka hauʻoli ma nā mea maʻalahi.He aha ke ala maikaʻi e ʻike ai i ko lākou hauʻoli ʻole ma mua o ka lele ʻana i loko o nā puddles a hula i ka ua?Akā no ka hōʻoia ʻana e hoʻopiha ʻia kēia mau manawa mālama ʻole i ka hauʻoli ma mua o ka ʻehaʻeha, he mea koʻikoʻi ka hoʻokomo ʻana i ka mea pono.Ma kēia alakaʻi piha, e ʻimi mākou i ka honua o nā ʻaʻahu ua a me nā kāmaʻa keiki i hiki iā ʻoe ke mālama i kāu mau keiki i maloʻo, ʻoluʻolu a nani hoʻi i nā lā ua.

ʻO ka pale ʻano no ka poʻe malihini liʻiliʻi:
Ua hala nā lā i halalole uaa he hana wale na kamaa ua.I kēia lā, hele mai lākou i nā ʻano hoʻolālā a me nā kala e ʻoluʻolu i nā keiki a me nā mākua.Hana ʻia ka ʻahu ua mai nā mea māmā a hāʻawi i ka uhi o ke kino holoʻokoʻa e hoʻomaloʻo i kāu mea liʻiliʻi mai ke poʻo a ka wāwae.E ʻimi i nā pūʻulu me nā puʻupuʻu hiki ke hoʻololi ʻia a me ke kāʻei e hōʻoia i kahi kūpono kūpono e hiki ke hoʻoponopono ʻia i ka wā e ulu ana kāu keiki.Eia hou, koho i kahi hoʻonohonoho me nā ʻāpana hoʻohālikelike no ka hoʻonui ʻana i ka ʻike.

I ka wā e pili ana i nā kāmaʻa ua, he mea koʻikoʻi ka hōʻoluʻolu a me ka lōʻihi.E koho i nā kāmaʻa i hana ʻia me nā mea wai ʻole e like me ka ʻōpala me nā wāwae paheʻe ʻole no ka palekana hou.Mai poina e noʻonoʻo i ke kiʻekiʻe o kou mau kāmaʻa, no ka mea, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana o nā kāmaʻa kiʻekiʻe i nā ʻōpala a me nā puddles hohonu.E paipai i kāu keiki e koho i nā kāmaʻa ma kāna kala punahele a i ʻole ke kumu hoʻohālike e hoʻoikaika ai i ko lākou hoihoi no nā huakaʻi hele i ka lā ua.

Ka maikaʻi a me ka hana:
Pono e noʻonoʻo i ka maikaʻi a me ka hana o nā kapa ua a me nā kāmaʻa e hōʻoia i hiki iā lākou ke pale i ke ʻano ʻike ʻole a koi ʻia o ka pāʻani o nā keiki.E ʻimi i nā lole ʻaʻole wai wai wale nō akā hiki i ka hanu, e ʻae i ka maʻemaʻe e pakele a pale i kāu keiki mai ka ʻili i ka wā hoʻohana lōʻihi.

Hoʻonui ka lōʻihi o nā ʻaʻahu ua me nā humuhumu i hoʻoikaika ʻia a me nā hili i hoʻopaʻa ʻia.Hāʻawi kahi puʻupuʻu hiki ke hoʻololi i ka pale hou mai nā mea, ʻoiai kahi Velcro a i ʻole ka pani ʻana i ka zipper e hana ai i ka lawe ʻana a me ka wehe ʻana i ka lole.Pēlā nō, ʻo nā wellies me nā hiʻohiʻona maʻalahi a i ʻole nā ​​​​lima hukihuki e ʻae i nā keiki e hoʻokomo iā lākou ma ke kaʻawale, e hoʻoulu i ko lākou manaʻo kūʻokoʻa.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā hoʻopunipuni:
ʻO ka hoʻomākaukau ʻana i kāu mau keiki no nā huakaʻi ua ʻaʻole ia e pili ana i ka loaʻa ʻana o ka lole ua kūpono akāmaʻa ua.Eia kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo e hoʻolilo i kā lākou huakaʻi hele i ka lā ua.

1. E ʻaʻahu i nā ʻāpana: Ma lalo o ka ʻaʻahu ua, e hoʻokomo i kāu keiki i nā lole ʻoluʻolu a maloʻo i mea e mahana ai a maloʻo.

2. Nā pūkuʻu a me nā laina laina: E koho i nā pūkuʻu hoʻomaʻemaʻe a i ʻole nā ​​laina e hoʻomohu i ka hou a mālama i nā wāwae liʻiliʻi i loko o nā kāmaʻa ua.

3. Nā Umbrellas: ʻO ke aʻo ʻana i kāu poʻe keiki pehea e hoʻohana ai i kahi hoʻoluhi nui o ke keiki hiki ke hoʻohui i kahi papa leʻaleʻa i kā lākou lā ua.

4. Waihona: I ka pau ana o kahi huaka'i i pulu i ka ua, e hookomo i loko o ka 'eke wai a i 'ole ka wahi i koho 'ia no ka mālama 'ana i nā mea pulu.

i ka hopena:
Me ka lole ua kūpono a me nā kāmaʻa ua, hiki i nā lā ua ke lilo i manawa kūpono no nā keiki e ʻimi a apo i waho.Ma ka hoʻonohonoho mua ʻana i ka maikaʻi, ka hana, a me ke ʻano, hiki iā ʻoe ke hōʻoia i kāu keiki e noho maloʻo, ʻoluʻolu, a ʻo ka mea nui loa, hauʻoli i ka wā pāʻani o ka lā ua.No laila, e hoʻomākaukau, apo i ka ua, a hoʻokuʻu i kāu mau keiki e lele, paʻipaʻi, a hana i nā hoʻomanaʻo poina ʻole!


Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-19-2023